Blog

Late hit vs Targeting

Här följer ett klipp från en av helgernas bowl-matcher. Med tanke på frågeställningarna som finns i Sverige hur den nya targetingbestraffningen kommer se ut är det extra bra.
Regel 9.1.4 säger Ingen spelare får göra till måltavla och inleda kontakt mot en motståndare med sin hjälms topp. Om tvivel råder, är det ett regelbrott.

Viktigt i det här sammanhanget är också två linjer, linjen att nå och sidlinjen.

Vad tycker DU? Ska det bestraffas med sen tackling som i klippet, targeting eller inget? Bonusfråga blir om bollbäraren klarar linjen att nå eller inte?

Hur borde en liknande situation bedömas i Sverige?

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!