5-yardsbestraffningar

Avbytesregelbrott – Substitution infraction

regel 3.5.2

En legal avbytare får avbyta en spelare eller fylla en spelarbrist förutsatt att inga av de följande villkoren överträds:

a. Ingen inkommande avbytare får komma in på spelplanen eller ett målområde medan bollen är i spel.

b. Ingen spelare, utöver 11, får lämna spelplanen eller ett målområde medan bollen är i spel (G.D. 3-5-2:I).

c.

1. En inkommande legal avbytare måste komma direkt in på spelplanen från sitt lagområde, och en avbytare, spelare eller spelare som avlägsnar sig måste avlägsna sig vid den sidlinje som är närmast hans lagområde och fortsätta till sitt lagområde.

2. En spelare som avlägsnar sig måste omedelbart lämna spelplanen, inkl. målområdena. En spelare som avlägsnar sig som lämnar huddlen eller sin position inom tre sekunder efter att en avbytare blir en spelare anses ha lämnat omedelbart.

d. Avbytare som blir spelare måste stanna i matchen under ett spel och avbytta spelare måste stanna utanför matchen under ett spel, utom under intervallet mellan perioder, efter poäng, eller när en timeout utdelas till ett lag eller till Huvuddomaren med undantag för en spelbar boll utanför spelfältet eller en misslyckad framåtpassning .

e. Medan ett avbyte eller simulerat avbyte pågår, får inte Lag A snabbt rusa fram till bollinjen med tydlig avsikt att skapa en defensiv nackdel. Om bollen är spelklar, kommer matchdomarna inte att tillåta att bollen startas tills Lag B har ställt sina avbytare i ställning och ersatta spelare har lämnat spelplanen. Lag B måste reagera prompt med dess avbytare.

Domarmanualen 3.4.9

(a) Om en avbytt spelare lämnar spelplanen eller målområdet men fortfarande tydligt är på spelplanen vid bollstarten, borde en flagga kastas för det. Det här kommer att vara för illegalt avbyte, om han inte har dragit motståndare med sig, i vilket fall det blir för illegalt deltagande.

(b) Om avbytare kommer in på spelplanen ett ögonblick innan bollen blir död och stör inte spelet, kasta inte en flagga för det.

(c) Om det offensiva laget bryter sin huddle med 12 eller flera spelare, förvirrar dettamotståndarna och det borde alltid bestraffas. På liknande vis borde det defensivalaget bestraffas om de har 12 eller flera spelare på spelplanen i mer än tre sekunder utan att utpeka vem som ska gå. De här är regelbrott vid död boll förillegalt avbyte.

(d) Försök vanligtvis att kasta en flagga för illegalt avbyte hellre än illegalt deltagande. Om en tolfte spelare kommer däremot in på spelplanen med mindre än tre sekunder kvar före bollstarten och ingen spelare rör sig för att lämna planen, är regelbrottet illegalt deltagande.

(e) Om den tolfte spelaren kommer in på spelplanen efter bollstarten och deltar, är regelbrottet ojuste taktik.

(f) Om den tolfte spelaren kommer in på spelplanen innan bollen är död (t.ex. i förväntning om att det blir en ändring i lagbesittning) är det ett regelbrott vid död boll för illegalt avbyte.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!