Bestraffas från regelbrottspunkten

Avsiktlig bortkastning – Intentional grounding

Regel 7.3.2.f-h

f.  Passaren, för att vinna tid, kastar bollen direkt i marken (1) efter att bollen redan har rört vid marken; eller (2) inte omedelbart efter att ha fått kontroll över bollen.

g.  Passaren, för att vinna tid, kastar bollen framåt in på ett område där det inte finns någon tillåten Lag A-mottagare

h. Passaren, för att vinna yards, kastar bollen framåt in i ett område där det inte finns någon tillåten Lag A-mottagare

UNDANTAG:

Om passaren är eller har varit utanför tacklerutan får han kasta bollen så att den passerar eller landar bortom den neutrala zonen eller den neutrala zonen i förlängning (Regel 2-19-3). Det här gäller endast för den spelare som har kontroll över bollstarten eller den bakåtpassning som blir följden.

Domarmanualen 3.4.8

(a) Kasta aldrig en flagga för det om passaren träffas medan han höll på att kasta bollen eller om bollen är berörd. Under sådana omständigheter måste du anta att passaren menade att kasta bollen till en mottagare. Om kontakten däremot äger rum innan passaren börjar sin kaströrelse måste passningen ha ännu rimligare möjligheter att bli mottagen än om kontakten ägde rum efter att han hade börjat sin kaströrelse.

(b) Kasta inte en flagga för avsiktlig bortkastning om passaren kastar bollen bort (förutom rakt i marken) när han inte är under defensiv press. Han är berättigad till att slösa bort ett försök om han inte riskerar att bli tacklad bakom den neutrala zonen.

(c) Kasta inte en flagga för det om passningen blir bruten.

(d) Om passaren kastar bollen mot fötterna på en mottagare som inte ser ut att vara beredd att ta emot bollen, är det normalt inte‡ avsiktlig bortkastning.

(e) Att få bollen inom en yard av den neutrala zonen anses vara nära nog. Bli inte för petig med det här.

(f) Om en passning berörs av en illegal mottagare, kommer det normalt att bara vara regelbrottet illegal beröring. Om passaren däremot gör det på ett tydligt avsiktligt sätt för att undvika en yardförlust, är det berättigat att kasta en flagga för avsiktlig bortkastning.

Related Projects

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!