5-yardsbestraffningar

För tidig start – False start

Regel 7.1.3.d

För tidig start. Ingen Lag A-spelare får begå en för tidig start (Regel 7-1-2-b) eller komma i kontakt med en motståndare

Regel 7-1-2-b

För tidig start. Var och en av de följande är en för tidig start av Lag A om det sker före bollstarten efter att bollen är spelklar och alla spelare är i bollinjeuppställning:
1. Varje rörelse av en eller flera spelare som simulerar spelstarten.
2. Bollstartern flyttar sig till en annan position.
3. En begränsad linjespelare (Regel 2-27-4) flyttar sin hand eller händerna eller gör vilken hastig rörelse som helst. [Undantag: Det är inte en för tidig start om en Lag-A linjespelare omedelbart reagerar när han hotas av en Lag-B spelare i den neutrala zonen (Regel 7-1-5-a-2) (G.D. 7-1-3:V)].
4. En offensiv spelare som gör vilken snabb eller ryckig rörelse som helst före bollstarten, som inkluderar men inte begränsas av:
(a) En linjespelare rör sin fot, axel, arm, kropp eller sitt huvud i en hastig, ryckig rörelse i vilken riktning som helst.
(b) Bollstartern skiftar eller flyttar bollen, rör sin tumme eller sina fingrar, böjer sina armbågar, rycker till med huvudet, eller sänker sina axlar eller skinkor.
(c) Quarterbacken gör vilken hastig, ryckig rörelse som helst som simulerar spelstarten.
(d) En back simulerar att han har fått bollen genom att göra vilken hastig, ryckig rörelse som helst som simulerar spelstarten.
5. Det offensiva laget gör aldrig en ensekunds halt före bollstarten efter att bollen är spelklar

Domarmanualen 3.4.3

För tidig start: Rörelse av en offensiv spelare är inte en för tidig start om inte antingen (i) han rör en eller båda fötter; (ii) det är plötsligt; eller (iii) det får en defensiv spelare att röra sig som reaktion.‡ Om en running back bommar på bollstartsräkningen och rör sig plötsligt, är det en för tidig start. Om tvivel råder om rörelse var före bollstarten eller inte, var det inte det. Var inte petig med det här.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!