15-yardsbestraffningar

Kragtackling – Horsecollar tackle

Regel 9.1.15

Det är förbjudet för alla spelare att ta tag i axelskyddens eller tröjans inre bakre krage, eller den inre kragen vid sidan av axelskydden eller tröjan, och omedelbart dra bollbäraren ned. Detta gäller inte för en bollbärare, inkl. en möjlig passare, som är innanför tacklerutan (Regel 2-34). OBS att tacklerutan upplösas när bollen lämnar den.

Regel 2.34.1

a.

Tacklerutan är det rektangulära området omgivet av den neutrala zonen, de två linjer som är parallella med sidlinjen fem yards från bollstartern, och Lag A:s slutlinje (Se Bilaga D).

b.

Tacklerutan upplösas när bollen lämnar den.
tackle box


Domarmanualen 3.3.15

(a) Kasta en flagga för det bara om försvarsspelaren tar tag i baksidan eller sidan av axelskyddets eller tröjans krage.

(b) Att ta tag i någon annan del av tröjan såsom tröjans axel, nummer eller sida och att dra springaren ned är inte ett regelbrott.

(c) Såsom med andra regelbrott som har att göra med säkerhet, om tvivel råder ska man kasta en flagga. Om handen är i närheten av kragen och du vet inte om han har tag i kragen eller inte, kasta en flagga om kravet om omedelbart drag är uppfyllt.

(d) Däremot är det inte ett regelbrott att ta tag i en annan del av tröjan och att omedelbart dra ned en springare.

Related Projects

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!