15-yardsbestraffningar

Ruff mot passaren – Roughing the passer

Regel 9.1.9

Ingen defensiv spelare får rusa på passaren eller kasta honom till marken när det är tydligt att bollen har blivit kastad (Undantag: En defensiv spelare som blir blockerad av en eller flera Lag A spelare med sådan kraft att han inte har någon möjlighet att undvika kontakt med passaren Emellertid undantar det här inte den defensiva spelaren från ansvar för de personliga regelbrott som beskrivs på annan plats i det här avsnittet) . Straffet läggs till det sista språngets slut när det slutar bortom den neutrala zonen och det inte finns en ändring i lagbesittning under försöket.

Domarmanualen 3.3.6

(a) Om den defensiva spelarens inledande kontakt mot passaren är mot hans huvud, är det alltid ett regelbrott (om inte passaren duckar in i det).

(b) Om den defensiva spelaren gör passaren till en måltavla och inleder kotakten mot honom med sin hjälms topp, kasta en flagga för ruff mot passaren så att straffet kan läggas till språngets slut.

(c) Om den defensiva spelares inledande kontakt mot passaren är vid knäna, är det alltid ett regelbrott om det inte var en lätt kontakt eller den defensiva spelaren var blockerad in i det eller passaren gör något som framkallar det.

(d) Det är ett regelbrott om den defensiva spelaren (framför passaren) tar två steg innan han träffar passaren efter att bollen kastas eller släpps. En defensiv spelare som är bakom passaren får litet mera spelrum.

(e) Man friar hellre än fäller en defensiv spelare som gör ett rimligt försök att undgå eller minska kontakten.

(f) När tvivel råder, är det ruff mot passaren om den defensiva spelarens avsikt är att straffa.

Related Projects

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!