Blog

Inställda matcher 2014?

Nu har äntligen säsongen kommit igång! Något som vi alla tränat och planerat för i månader.
Med Superseriepremiären i helgen är alla serier igång. Första helgen när alla serier är igång får undertecknad 6 samtal om önskad hjälp med domare från olika grad av desperata domaransvariga, som längst 35 mil bort. Nu ska inte detta bli en moralkaka om domarsituationen, utan mer en fråga om hur vi ska arbeta för att säkra att alla matcher kan spelas.

Att rekrytera nya domare nu är i senaste laget. Kanske skulle en sån insats skulle kunna hjälpa till i slutet av säsongen, men i dagsläget finns det de domare som finns. Klarar man alla matcher med de domarna? Vad kan vi göra för att underlätta  tillsättandet av domare?

Självklart är vi på OFOD behjälpliga och lägger upp uppdrag som det finns platser kvar att tillsätta. Om du är domaransvarig är det bara att skicka in ett mail, kontakta oss på facebook eller twitter med information kring matchen och hur många domare som saknas så läggs det upp i en lista med lediga uppdrag för domare som letar matcher.

Det finns många som tycker att man skulle lösa problemet genom att bara döma på 4 eller kanske så lite som tre. För det första är det inte tillåtet och för det andra (och kanske viktigaste) så plockar du bort en medlem ur ett 5-mannalag och fördelar uppgifterna på de andra 4. För att dra parallellen till spelarna… är det en bra lösning och plocka bort 2 spelare och fortfarande förvänta sig lika mycket från laget?

Hjälp till att sprida så att så många som möjligt får del av informationen. För ingen vill väl ha inställda matcher?

Ser det likadant ut runt om i landet? Vad har ni för tankar kring detta?

/Tobias Stenström

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!